Πιες είναι οι διαφορές στα ακουστικά κλειστού τύπου και ανοικτού;

Τα ακουστικά κεφαλής χωρίζονται σε δυο κύριες κατηγορίες, τα ανοικτού τύπου και κλειστού. Προφανώς υπάρχουν και τα ενδιάμεσα αλλά είναι για πιο ειδικευμένες λύσεις προσφέροντας λίγο από τα θετικά και τον δυο αλλά με όλα του τα αρνητικά.

 

 

Κλειστού τύπου:

Τα κλειστού τύπου όπως το προϊδεάζει και η λέξη είναι ακουστικά με κλειστό και απομονωμένο σχεδιασμό. Είναι κατασκευασμένα να κρατάνε απομονωμένο από τον εξωτερικό χώρο το αυτί και το μεγάφωνο του ακουστικού. Προσφέροντας μεγαλύτερη απομόνωση από εξωτερικούς ήχους που τα κάνουν ιδανικά άμα θέλουμε να ακούσουμε κάπου με πολύ περιβαλλοντικό θόρυβο, όπως δρόμους, live σκηνές αλλά και σε χώρους γραφείων. Τα κλειστού τύπου λόγο της κατασκευής τους έχουν τονισμένες τις χαμηλές συχνότητες με αποτέλεσμα να μην προσφέρουν έναν ανοικτό και φυσικό ήχο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν ακούγονται κάλα η δεν είναι “σωστά” ακουστικά λόγου αυτού. Τα θετικά που προσφέρουν τα κάνουν την πιω σύνηθες και εμπορική επιλογή για τους περισσότερους, μιας και τα τονισμένα μπάσα τους δεν επηρεάζουν τον μέσω ακροατή και με την απομόνωση που προσφέρουν μπορούν να κρατάνε τα επίπεδα του ήχου σε φυσιολογικά και ασφαλή επίπεδα σε όλες τις συνθήκες.

 

 

Ανοικτού τύπου:

Τα ανοικτού τύπου λόγο τον σχεδιασμό τους προσφέρουν πιω καθαρό ήχο και μεγαλύτερη ευκρίνεια ιδικά στης χαμηλές συχνότητες. Επειδή το πίσω μέρος τους είναι ανοικτό οι χαμηλές συχνότητες δεν αντανακλώνται και δεν κτίζουν της αρμόνικες, προσφέροντας έναν πιω ισορροπημένο και ανοικτό ήχο. Ένα από τα κύρια προτερήματα τους είναι το sound stage που προσφέρουν, το πόσο ανοικτά και αέρινα νιώθουν τα όργανα όταν αναπαράγονται σαν να τα έχουμε μπροστά μας προσφέροντας μεγαλύτερη διήγηση στο άκουσμα μας. Τα ανοικτού τύπου όμως είναι πιο ευάλωτα στους περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως υγρασία, σκόνη αλλά και θόρυβο μιας και προσφέρουν τίποτα σε απομόνωση, και διαρρέουν ήχο εξωτερικά με αποτέλεσμα να ακούγονται και στον περιβάλλοντα χώρο. Είναι ιδανικά για μιξάρισμα ήχου, σύνθεση αλλά και απόλαυση πολυμέσων σε χώρους χωρίς περιβαλλοντικό θόρυβο

 

 

Ημιονικού τύπου:

ΤΑ ημιονικού τύπου είναι ένα μίγμα από τα προαναφερθεί ακουστικά με κυριότητα να τείνουν προς κλειστού τύπου. Προσφέρουν λίγο από τα προτερήματα του ανοικτού τυπού άλλα ταυτόχρονα όλα τους τα αρνητικά. Προσφέρουν πιω ανοικτό και αέρινο ήχο χωρίς να “μασάνε” της χαμηλές συχνότητες, άλλα τα ταυτόχρονα είναι ευαίσθητα σε θόρυβο και ζημιές. Είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία για πολύ συγκεκριμένες εφαρμογές και αγοραστικό κοινό.

 

 

Ακουστικα που προτινουμε για καθε χρηση:

Close Καλάθι Αγορών
Close Λίστα επιθυμιών
Recently Viewed Close

Close
Μενού
Κατηγορίες
Μετάβαση στο περιεχόμενο